2Value Weblog

Blij van blockchain mogelijkheden!

di, 05/04/2016 - 12:40 -- hvancann
Happy with blockchain
Ik word blij van blockchain-mogelijkheden. Weet je wel?!: die technologie onder de motorkap van bijvoorbeeld de Bitcoin. Vaak als ik rottigheid op het Journaal hoor, heb ik tegenwoordig meteen een idee voor een oplossing. Vanochtend 4 stuks in 10 minuten bij het 9 uur NOS Journaal!
 

1. Het nieuws: farmaceutisch monopolie doorbreken

Wat je bent, gezien of ongezien

vr, 25/03/2016 - 13:16 -- hvancann
Vingerafdruk is biometrisch kenmerk
Wie je bent is ‘wat je weet’, ‘wat je hebt’, en ‘wat je bent’. Althans in het vakgebied van Identity & Access Management (IAM) is dat een erkend beginsel. Voorbeeld van de eerste twee zijn respectievelijk een password en een smartcard. Oops, boring!! … maar niet weggaan, blijf even hangen, het artikel eindigt echt nog een beetje filosofisch, beloofd.

Rob, heb je even?

di, 23/02/2016 - 17:07 -- hvancann

De heer dr. Rob van der Staaij met veel certificeringen op/achter zijn naam, heeft een goed en leerzaam Handboek Identity & Access Management geschreven. Een meesterwerkje wat mij betreft. Heldere indeling. Goede mix van historie, beschouwing, ontwerp, voorwaarden, techniek, voor- en nadelen.

Wat commercieel krom is, krijg je dat privacy recht?

zo, 31/01/2016 - 23:13 -- hvancann

Het is een feest! Verwikkeld als ik ben in de speurtocht naar de finesses van Identity & Access Management. Maar roept soms roept het serieuze vragen op. Zoals deze bijvoorbeeld: Hoe ver moeten we gaan met geven en nemen tussen de vier sleutel factoren gebruiksgemak, efficiency, privacy en security. Ze beïnvloeden elkaar. Bijvoorbeeld: hoge veiligheid verlaagt gebruiksgemak. Maar neem nou efficiency en privacy: Zijn dat wel vergelijkbare grootheden? Roept u maar! Dat speelt nu al voor u ook, ja, omdat verzekeringen kortingen willen geven aan mensen die mee willen werken aan efficiency-verbeteringen.

OpenLucius voor de fanfare uit

ma, 12/01/2015 - 14:37 -- hvancann
Saxofoon speler op marktplein loopt voor de fanfare uit

Voor de fanfare uit. Daaraan moest ik denken toen Joris Snoek zijn OpenLucius presenteerde vrijdag jl. OpenLucius is een super handige persoonlijke projectmanagement tool dat en passant jouw teamwerk met anderen een efficiency boost geeft. De zakelijke communicatie wordt slimmer, efficiënter, duidelijker. Dit zijn te algemene bewoordingen echter voor de meeste mensen. De introductie van OpenLucius en zaakvolgen / projectmanagement binnen teams heeft paralellen met de opkomst van de faxmachine: het pas werken als iedereen gelooft dat investering in aanschaf en kundig gebruik van het systeem wat oplevert. E-mail heeft daarin een markante positie.

Pagina's